Paint İstanbul & TurkCoat Boya ve Kaplama Sektörü Fuarı 2016

Boya ve Hammaddeleri Sektörüne yön veren fuar: Paintistanbul & Turkcoat

2016 yılında ilk kez bir arada düzenlenen ve rekor katılımla daha önceki yıllarda ulaşılan katılımcı ve ziyaretçi rakamlarını aşan Paintistanbul & Turkcoat, sektörden aldığı destek ve Boya Sanayicileri Derneği (BOSAD) ve Artkim Fuarcılık iş birliği ile yoluna devam ediyor. 

7. Uluslararası Boya, Boya Hammaddeleri, Yapı Kimyasalları, Yapıştırıcı ve Hammaddeleri, Laboratuvar ve Üretim Ekipmanları Fuarı Paintistanbul & Turkcoat, 22-24 Mart 2018 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nin 9, 10, 11 ve 12 (Ana Fuaye) nolu salonlarında Boya ve Hammaddeleri Sektörü’nü bir kez daha ağırlamaya hazırlanıyor.

Paintistanbul & Turkcoat 2018 Kongresi de 20-21 Mart 2018 tarihlerinde, İstanbul’da yapılacak.

Boya Sanayisinin Yatırım Üssü: Türkiye

Üretim kapasitesi bakımından Avrupa’nın 5. Büyük boya üreticisi konumunda yer alan Türkiye, küresel pazardaki büyümeye paralel olarak büyümekte ve Türkiye Ekonomisi’ne katkı sağlamaktadır. 

Paintistanbul & Turkcoat Fuar ve Kongresi’nin temel amaçlarından biri de Türk Boya Sanayi’sini dünyaya tanıtmak ve rekabet koşulları günden güne artan küresel pazarda Türkiye’nin yerini sağlamlaştırmaktır. Bu bağlamda her ölçekten üretici firmaları katılımcıları arasında bulunduracak olan Paintistanbul & Turkcoat uluslararası platformlarda dünyanın en büyük ve geniş kapsamlı boya ve kaplama etkinlikleri arasında şimdiden gösterilmektedir. 
 

Paintistanbul & Turkcoat 2016 Fuar İstatistikleri

50 farklı ülkeden 218 doğrudan katılımcı, 759 temsil edilen katılımcıyı aynı çatı altında toplayan Paintistanbul & Turkcoat 2016; Almanya, ABD, Belçika, Çin, Hindistan, Hollanda, İtalya, İngiltere, İran, İspanya, İsviçre, Lübnan, Malezya, Ukrayna başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından gelen önemli firmalara ev sahipliği yaptı. 

Fuarı 3 gün boyunca; 591’i aralarında Azerbaycan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan, Cezayir, Gürcistan, Irak, İran, Mısır, Romanya, Türkmenistan ve Ürdün’ün de olduğu 51 farklı ülkeden gelen toplamda 6,265 sektör profesyoneli ziyaret etti.

Paintistanbul & Turkcoat 2016 Fuar Etkinlikleri

Paintistanbul & Turkcoat 2016 Fuarı ile eş zamanlı olarak ziyaretçilerin sektördeki yeni ürünler, teknolojiler ve gelişmeler hakkında bilgi alabilecekleri teknik ve ticari sunumları içeren bir Workshop / Presentation Programı ve ayrıca sürdürülen bir Seminer Programı gerçekleştirildi. Fuarın son günü ise Ebru Sanatı Uygulaması hakkında tüm gün süren bir workshop etkinliği gerçekleştirildi. 

Ekonomi Bakanlığı ve IKMIB ile gerçekleştirilen toplantılar neticesinde Paintistanbul & Turkcoat Fuarı ile eş zamanlı olarak Alım Heyeti organizasyonu gerçekleştirilmiş olup T.C. Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde ve İKMİB Genel Sekreterliği organizatörlüğünde Azerbaycan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan, Cezayir, Gürcistan, Hırvatistan, Irak, İran, Romanya, Tunus, Türkmenistan, Ürdün ve Yunanistan’dan Ticaret müşavirlikleri aracılığı ile potansiyel alıcılar davet edilmiştir.

Paintistanbul & Turkcoat 2018 Fuar Alanı Satışları Başladı

2016 yılında yakalanan büyük başarı ve sektörden gelen talepler üzerine Paintistanbul & Turkcoat 2018 fuar çalışmaları başladı. Tüm sektör mensuplarımızı 22-24 Mart 2018 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan 7. Uluslararası Boya, Boya Hammaddeleri, Yapı Kimyasalları, Yapıştırıcı ve Hammaddeleri, Laboratuvar ve Üretim Ekipmanları Fuarı Paintistanbul & Turkcoat’a davet ediyoruz.

Boya Sanayisinin ve Akademik Dünyanın Buluşma Noktası: Paintistanbul & Turkcoat 2018 Kongresi

1995 yılında Kimya Mühendisleri Odası’nın girişimiyle başlatılan Boya Kongresi, 2010 – 2014 yılları arasında, Boya Sanayicileri Derneği, BOSAD’ın sorumluluğunda Paintistanbul adıyla iki yılda bir kapsamı genişletilerek gerçekleştirildi. 2016 yılında ilk kez BOSAD ve Artkim’in işbirliğiyle ve Paintistanbul & Turkcoat 2018 adıyla düzenlenen kongremiz, yıllar içinde, boya teknolojisiyle bağlantılı tüm bilimsel ve teknik boyutlara yayılan çalışmaların tartışıldığı uluslarası bir platform niteliğini kazandı.

Kongrelerimizde, sözlü sunumların ve poster sunumlarının yanısıra, sektörün gereksinim duyduğu alanlara yönelik olarak “Boya Okulu” oturumları da yer almaktadır. 2018 yılındaki kongrede de, konularında tanınmış saygın uzmanların sunacağı boya okullarının yine yüksek bir ilginin odağı olacağını tahmin ediyoruz.

Paintistanbul & Turkcoat 2016 Kongre İstatistikleri

Paintistanbul & Turkcoat 2016 Kongresi’ndeyse, 16’sı yabancı, 12’si yerli konuşmacının sunduğu 28 adet sözel sunum ve 12 adet poster sunumu 352 izleyiciyle buluştu. Sunumlar Türkiye, ABD, Almanya, Belçika, Fransa, Hollanda ve İsviçre’den katılan değerli uzmanlar tarafından sunuldu. Dört ayrı konuda düzenlenen “Boya Okulları”nı da konularında iyi tanınan 4 yabancı uzman yürüttü.

Yükleniyor..